020-5646000   |    

hr plus

Juridisch advies

Door onze uitgebreide kennis op het gebied van arbeidsrecht kunnen wij je goed helpen met juridisch advies.  Wij beoordelen jouw situatie, staan je bij en begeleiden je met het ondernemen van de juiste STAPPen. Heb je vragen over ontslag, langdurig verzuim, arbeidsovereenkomsten of andere juridische onderwerpen? Laat het ons weten dan weten, wij geven jouw het juiste advies!

Verzuimbegeleiding

Elke organisatie heeft te maken met verzuim, maar niet elke organisatie weet hoe ze deze vraagstukken moet oppakken. Wij kunnen je verder begeleiden door de kern van de oorzaak aan te pakken. Onze specialisten staan klaar om je te begeleiden met het verzuim binnen jouw bedrijf.

Pensioen vraagstukken

Je kunt een pensioenregeling treffen voor het personeel. Dit is niet verplicht, maar het is voor de medewerker wel een secundaire arbeidsvoorwaarde die hem kan overhalen bij jou te komen werken. Wij kunnen je helpen met alle vraagstukken betreft pensioen, en geven je passend advies.

Het is wél verplicht een pensioen aan te bieden als jouw onderneming binnen de sector van een bedrijfstakpensioenfonds valt, tenzij je in aanmerking komt voor een vrijstelling van verplichte deelname.

Bij ons krijg je een advies op maat. Onze adviseurs laten je zien wat mogelijk is in jouw situatie.

Verzuimverzekering

Als werkgever moet je er rekening mee houden dat een medewerker (tijdelijk) niet kan werken door ziekte of arbeidsongeschiktheid. In dit geval is een verzuimverzekering goed om te hebben, maar welke?

De kosten met betrekking tot verzuim kunnen hoog oplopen, aangezien je in het ergste geval het loon van de zieke medewerker minimaal twee jaar moet doorbetalen (en ondertussen ook een vervanger moet inhuren).

Zeker voor kleinschalige organisaties is een langdurig ziektegeval in het bedrijf een groot financieel risico. Iedere ondernemer zorgt - als het goed is - voor een zekere financiële buffer, maar tegen dit soort tegenvallers valt haast niet op te sparen. Wij kunnen je verder helpen door je advies te geven of te ondersteunen in het traject van een passende verzuimverzekering.

Collectieve ongevallenverzekering

Als werkgever kan je voor je medewerkers een collectieve ongevallenverzekering afsluiten. Het getuigt van goed werkgeverschap wanneer je een financiële compensatie biedt als een medewerker invalide raakt of, in het ergste geval, komt te overlijden.

Ook hierin hebben wij kennis, en kunnen we jouw goed advies geven over hoe je dit het beste aan kan pakken voor jou organisatie.